onsdag 17 juni 2009

Grepp i Yxbacken






För att råda bot på träningsdekadensen och i avsaknad av ovanstående löpband gav jag mig iväg till Yxbacken på lunchen. Dessvärre ensam då Mathias åkt på en vansinneshosta.

Vi har rustat oss med nya multisportskor (ja, vi köpte likadana ;) för att få fart på träningen. Modellen heter Speed Cross 2 och är av märket Salomon. Ser sjyssta ut - men höll de måttet?

Jag provade greppet för första gången under dagens pass och blev inte besviken på resultatet - de greppade i och på grus, lera, sten, rötter, fällda träd, gräs och sand. Utmärkt! Däremot är de lite "vingliga" på barmark. Ungefär samma känsla som att köra med offroaddäck på asfalt. Men i det stora hela får de bra betyg. Fyra av fem.

/Mikael

4 kommentarer:

  1. Ser lovande ut micke, när bär det av till björkliden och tårneträsk då?
    Vad kostade pjucksen och var köpte du dom?
    /Hampus

    SvaraRadera
  2. Är du verkligen redo för höga höjder och långa lopp?
    Träffade en snubbe som håller på med sin fjärde klassiker. Herre je och i min ålder dessutom. Det är långt nog till soptunnan och brevlådan;-))

    SvaraRadera
  3. Säger bara lycka till - Bamm är hur kul som helst! I alla fall när man har gått i mål... Ute på fjället undrar man ibland vad f-n man har gett sig in på. Lämplig backträning är att gå uppför, med ryggsäck, och jogga nerför. Upprepa 6 gånger. Inte ens elitlagen tar dom tuffa backarna på Bamm springande.
    /Vilse

    SvaraRadera
  4. Tack Hampus - känns skönt att du tycker att det ser lovande... för det känns inte direkt så :)

    Skorna kostade 999 kr på Stadium och kan starkt rekommendera dem!

    Bara att du hakar på Britt ;) Anmäl lag med Hampus så kör vi!

    Tack som tusan Vilse! Nu när det börjar närma sig så växer klumpen i magen... vi tar till oss träningstipset och lovar att återkomma med rapport under veckan på resultatet!

    /Mikael

    SvaraRadera